naar inhoud

Infoavond rond nucleaire veiligheid

Deze informatie is niet meer actueel!
De gemeente Essen ligt in vogelvlucht slechts 20 km verwijderd van de kerncentrale van Doel. De kans op een nucleair ongeval is klein, maar niet volledig uit te sluiten. Kom naar de infoavond in Kalmthout en kom te weten wat je moet en kan doen in geval van een nucleair ongeval.

Wanneer

  • 13 juni ’18 (wo)
    van 19.30 u

Info

De infoavond vindt plaats op 13 juni 2018 om 19.30 uur in zaal Strijboshof in Kalmthout. Je moet je inschrijven via noodplanning@essen.be want de plaatsen zijn beperkt. De avond wordt georganiseerd in samenwerking met de gemeente Kalmthout en het Federaal Crisis Centrum.

Geen energiedebat

De infoavond is geen energiedebat. Het is geen kwestie van voor of tegen nucleaire energie. Er zijn nucleaire sites in België die een klein risico vormen. Het risico wordt niet vergroot of verkleind.

Krijg een antwoord op jouw vragen

Wat is een nucleair risico? Wat is radioactiviteit? Wat doet de overheid? Hoe controleert de overheid dagelijks de nucleaire installaties? Wat kan ik doen bij een noodsituatie en hoe kan ik me best beschermen? Op deze vragen krijg je tijdens de infosessie een antwoord.

Korte quiz

Voor de start van de infosessie krijg je de kans om een korte quiz op te lossen. De resultaten van de quiz vormen meteen het aanknopingspunt om de sessie te starten. Welke misconcepties leven er? Welke informatie is goed gekend?

Waar

naam
Strijboshof
adres
Achterbroeksteenweg 69
2920 Kalmthout

Prijs

Gratis

Contact

Telefoon
03 670 01 51
e-mail
noodplanning@essen.be

Organisatie

naam
Gemeentebestuur Essen
Alle activiteiten