naar inhoud

Cursus reanimatie in de Oude Pastorij - VOLZET

De gemeente organiseert in oktober, november en december 7 gratis cursussen reanimatie met en zonder de hulp van een automatische externe defibrillator (AED). Per opleidingsmoment zijn er maximaal 20 plaatsen beschikbaar, dus schrijf je snel in.

Wanneer

  • 21 december ’18 (vr)
    van 19.00 u tot 22.00 u

Info

Leer levens redden

Dagelijks zijn er mensen met plotse hartproblemen of bewustzijnsverlies. Een basiskennis reanimatie kan in zulke situaties levens redden en de gevolgen voor het slachtoffer beperken.

Praktijkgerichte cursus

De gemeente Essen wil samen met de Ambulancedienst 112 mensen opleiden om Essen hartveiliger te maken. Tijdens de drie uur durende opleiding leer je de basisreanimatie en het omgaan met een AED-toestel. Iedereen krijgt de kans om met de toestellen te oefenen op speciaal daarvoor voorziene poppen. Na de opleiding ben je in staat om in reële situaties basisreanimatie te geven in afwachting van de hulpdiensten.

Publieke AED-toestellen

De gemeente investeert in publieke AED-toestellen. Op volgende locaties hanger er nu defibrillators: kerk Wildert, kerk Horendonk, Heuvelhal, lokaal dienstencentrum, sportpark Hemelrijk en Gildenhuis Hoek. Binnenkort komt er ook een toestel aan het station van Essen.

INSCHRIJVEN (VOLZET)

Schrijf je in via deze website: http://www.ambulance-112-essen.be/aed.php 

UPDATE: De lessen reanimatie najaar 2018 zijn volzet. In het voorjaar plannen we nieuwe lessen. De precieze data volgen nog!

Waar

naam
GC de Oude Pastorij
adres
Essendonk 3
2910 Essen

Prijs

Gratis

Organisatie

naam
Gemeentebestuur Essen
Alle activiteiten