naar inhoud

Cursus reanimatie in de Oude Pastorij

De gemeente organiseert in mei en juni drie extra gratis cursussen reanimatie met en zonder de hulp van een automatische externe defibrillator (AED). Per opleidingsmoment zijn er maximaal 20 plaatsen beschikbaar, dus schrijf je snel in.

Wanneer

  • 24 mei ’18 (do)
    van 09.00 u tot 12.00 u
  • 23 juni ’18 (za)
    van 09.00 u tot 12.00 u

Info

Leer levens redden

Dagelijks zijn er mensen met plotse hartproblemen of bewustzijnsverlies. Een basiskennis reanimatie kan in zulke situaties levens redden en de gevolgen voor het slachtoffer beperken.

Praktijkgerichte cursus

De gemeente Essen wil samen met de Ambulancedienst 112 mensen opleiden om Essen hartveiliger te maken. Tijdens de drie uur durende opleiding leer je de basisreanimatie en het omgaan met een AED-toestel. Iedereen krijgt de kans om met de toestellen te oefenen op speciaal daarvoor voorziene poppen. Na de opleiding ben je in staat om in reële situaties basisreanimatie te geven in afwachting van de hulpdiensten.

Extra defibrillators

Naast de bestaande AED toestellen, investeert de gemeente in drie extra defibrillators om Essen nog hartveiliger te maken. De gemeente plant dit jaar nog meerdere opleidingen als blijkt dat de cursussen in maart snel volzet zijn.

INSCHRIJVEN

schrijf je in via deze website: http://www.ambulance-112-essen.be/aed.php 

Waar

naam
GC de Oude Pastorij
adres
Essendonk 3
2910 Essen

Prijs

Gratis

Organisatie

naam
Gemeentebestuur Essen
Alle activiteiten