naar inhoud

King Dalton (try-out)

King Dalton is de band rond de broertjes Pieter en Jonas De Meester (AedO), Jorunn Bauweraerts (Laïs), Tomas De Smet (Zita Swoon, Think Of One, Broken Circle Breakdown Bluegrass Band) en Frederik Heuvinck (A Brand). Twee jaar na hun debuutalbum 'King Dalton' is er 'Thilda', genoemd naar de befaamde villa in Kalmthout waar de band zich in de winter van 2014/2015 terugtrok om twaalf kraakverse ...

Wanneer

  • 24 februari ’18 (za)
    van 20.30 u tot 23.00 u

Info

King Dalton is de band rond de broertjes Pieter en Jonas De Meester (AedO), Jorunn Bauweraerts (Laïs), Tomas De Smet (Zita Swoon, Think Of One, Broken Circle Breakdown Bluegrass Band) en Frederik Heuvinck (A Brand).

Twee jaar na hun debuutalbum 'King Dalton' is er 'Thilda', genoemd naar de befaamde villa in Kalmthout waar de band zich in de winter van 2014/2015 terugtrok om twaalf kraakverse nummers in te blikken.

'Thilda' klinkt als het vertrouwde King Dalton-recept: een mix van avant-garde folk en blues, met extra veel exotische world grooves en een stevige dosis Zappa-esque soulfunk, opwindende soundscapes en knapperige gitaarrifs.

“Deze keer is de sound donkerder, zijn de lyrics complexer en hebben we geëxperimenteerd met elektronica om het stigma van de folkrondband te doorbreken”, aldus bassist Tomas De Smet.

Noem het blues, folk, jazz, avant-garde, psychedelisch, organisch, funky of trance, King Dalton is het allemaal!

Vooraf neemt support-act Zandmann plaats op het podium. Zandmann is een driekoppige band uit het Kalmthout.

Kristof Van den Bergh smeedt liederen uit gevoelens van existentiële disoriëntatie en melancholie: rauwe teksten met donkerzwarte ondertoon, gedragen door door soms krachtige, vaak doodeenvoudige gitaarklanken.

Dit geheel wordt begeleid door de bas, synth, en piano van Kamiel Thys en de drums van Sander De Block.

Het resultaat is eerlijke, intimistische rock die doet denken aan de muziek van Songs: Ohia, Mark Lanegan, en Neil Young & Crazy Horse.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar

naam
GC zaal Rex
adres
Spoorwegstraat 11
2910 Essen

Prijs

€ 15,00 (Basistarief: 15,00 €; VVK: 12,00 €)

Contact

Telefoon
03 670 01 56
e-mail
vrijetijd@essen.be
website
http://www.essen.be/kobie

Organisatie

naam
vzw Kobie
Alle activiteiten