naar inhoud

Uit in Essen

 • Alle activiteiten

Wordt verwacht

 • Lotgenotencontacten in Essen

  op do 26 jan

  Vlaamse Liga Voor Fibromyalgie-Patiënten Lotgenotencontacten. Voor alle fibromyalgie patiënten, partners, familie, begeleiders mogen meekomen Voor een babbeltje, gewoon eens gezellig samenzijn om ongedwongen ervaringen te delen met diegene die je wel begrijpen. IEDERE LAATSTE DONDERDAG VAN DE MAAND telkens van 13u tot 16u. Meer info: Ingrid Van Hove tel: 03/667.46.06

 • Smokkeltocht

  op vr 27 jan

  Deze winter zijn er in Essen 5 spannende Smokkeltochten. Vanuit De Kiekenhoeve neemt een smokkelaar u mee op stap door het duistere park en vertelt hij onderweg bij flakkerende olielampen zijn strafste anekdotes. Achteraf en vooraf krijgt u een drankje aangeboden. Aanmelden is verplicht, betalen kan ter plaatse. Groepen vanaf 8 personen kunnen een tocht op een datum naar eigen keuze reserveren.

 • Bingo t.v.v. T.C. T&T

  op za 28 jan

  Een supergezellige bingo-avond ten voordele van Tennisclub T&T.Mooie prijzentafel.

 • Kubb + Mölkky

  op zo 29 jan

  De bedoeling is om het KUBB-spel te leren kennen en onder de knie te krijgen.Iedere laatste zondag van de maand. Inschrijven is niet nodig.Ter plaatse komen om 9.45u. Begin 10u. tot 11.30u. Ook het nieuwe opkomend Fins spel : MÖLKKY kan er aangeleerd en gespeeld worden.

 • Stand 'Art 'Anne de Roover

  van wo 1 feb

  Elke maand komt een creatieve Essenaar met één werk naar buiten. Onder de noemer Stand 'Art palmt hij of zij een maand lang de ezel of sokkel in. In de maand januari presenteert Anne de Roover haar werk.

 • leesclub: "De Ontheemden" Amin Maalouf

  op vr 3 feb

  Vrijdag 3 februari 2017 om 20.30 u. in G.C. Oude PastorijLeesclub: “De Ontheemden” van Amin MaaloufModerator: Annie Goris

 • 3de Vasco Keukens Open Tennistornooi

  van vr 3 feb

  Tennistornooi met als hoofdprijs van onze verloting onder alle aanwezige deelnemers op de prijsuitreiking een reischeque t.w.v. €1500,00!!!

 • Fuifcongres 2017!

  op za 4 feb

  Alle evenementorganisatoren uit Kalmthout, Wuustwezel & Essen nodigen we graag uit op het fuifcongres op 4 februari in GC Blommaert. Start om 12.00 uur met een gratis lunch. Nadien de mogelijkheid tot het volgen van verschillende workhops: Fuiven van A-Z / Event Safety / Event Screening / Promo - social media.Met aansluitend een speeddate met o.a. Peter Decuypere van I LOVE TECHNO!

 • WOK 16e Jenevertocht 2017

  op za 4 feb

  De tocht vangt aan om 19.15 uur en zal vertrekken vanaf de parking van de Parochiezaal van Wildert. Daarna wandelen we doorheen de omgeving van Wildert, onderweg zal op drie plaatsen een jenevertje worden gedronken. Het is de bedoeling dat we rond 22.00 uur weer in de Parochiezaal van Wildert binnen zijn. Aldaar volgt een gezellig samenzijn onder het genot van een drankje, eten en muziek!

 • Les quatre au Quai

  op di 7 feb

  Les quatre au Quai, mix van theater en cabaret. O.a. Edith Piaf, Gilbert Bécaud en jazeker Stromae passeren de revue. Vier acteurs nemen hun favorieten uit het Franse Chansonrepertoire als vertrekpunt en laten er hun Vlaamse ironie op los in een sappig Frans-Nederlands met ‘beaucoup de cheveux’ . Inschrijven én betalen aan Louis Fret 03/667 58 66 vóór 1 febr. ! Prijs € 10 p.p.Deuren 13.30u.

 • Vogels trainen door Svenn Willensens

  op di 7 feb

  Svenn Willemsen komt ons tonen hoe men vogels traint. Verder wordt er verslag uitgebracht over de resultaten van onze leden op het wereldkampioenschap in Almeria, Spanje.Iedereen welkom. Ook niet leden.

 • Lezing: Kris Van Steenberge over zijn werk

  op vr 10 feb

  Vrijdag 10 februari om 20.00 u. in het G.C. De Oude PastorijLiteraire avond Lezing door auteur Kris Van Steenberge over zijn werk.

 • Showprogramma Wereldhits

  op vr 10 feb

  Play-back showprogramma gebracht door ESA. Zij laten wereldhits van Anita Meyer, Andrea Bocelli, Simon & Garfunkel opnieuw leven. Ambiance verzekerd. Toegang is gratis. Opgelet deze show heeft plaats in parocheizaal Heikant, Heikantstraat 138. Allen welkom !

 • Steven Mahieu in het EE Café!

  op vr 10 feb

  Op 10 februari kan u comedian Steven Mahieu bezig zien in Essen!Eerder speelde Steven met zijn zaalshows ‘Maniak’ en ‘Mahieustueus’ in zowat 100 culturele centra. Beide voorstellingen werden in de pers bejubeld met 4-sterrenrecensies. Het voorprogramma zal worden verzorgd door Gerben Thijs. Tickets kosten €10 en te bestellen via events.essen@gmail.com.

 • akoestische jam sessie

  op zo 12 feb

  Akoestische jam sessie. IEDEREEN en alle instrumenten welkom! Ook al denk je dat je helemaal niet goed kunt spelen of heb je podiumvrees of andere uitvluchten, het stoort zeker niet als je met je (gestemd) instrument er gewoon bij komt zitten en op de achtergrond gewoon een beetje uitprobeert. De andere muzikanten zullen je graag helpen indien nodig ... Kinderen ook welkom om mee te spelen

 • Cyclus 'Wandelen met de dorpsgids' - In de Maatjes

  op zo 12 feb

  Onder leiding van dorpsgids Maria Gommeren wordt er deze winter weer flink gewandeld. Ontdek verschillende plaatsen en leer bij over het verleden.De vierde wandeling uit deze cyclus start aan de kerk van Nieuwmoer en heeft als titel 'In de Maatjes'. We wandelen 7 km.Vooraf inschrijven is niet nodig.

 • Ontbijtactie turnkring Vlug en Blij en turnkring Volharding

  op zo 12 feb

  Op zondagochtend 12 februari 2017 brengt turnkring Vlug & Blij en turnkring Volharding voor de 20e keer een overheerlijk ontbijt aan uw deur. Onze ontbijtactie is een begrip in de streek en ook dit jaar zal uw ontbijtzak rijkelijk, gevarieerd en heerlijk gevuld zijn. Steun onze club en verwen uzelf met een heerlijk ontbijt. Smakelijk. INSCHRIJVEN KAN TOT 31 JANUARI 2017.

 • Rondleiding kasteel en domein de Renese te Oostmalle met gids

  op zo 12 feb

  Het Kasteel de Renesse (ook Kasteel van Oostmalle) is een kasteel in het centrum van Oostmalle , een deelgemeente van de gemeente Malle. Bij het kasteel hoort een groot park. Het geheel wordt Domein de Renesse genoemd. We maken een rondleiding doorheen het kasteel met een gids, daarna is er een korte drinkpauze,daarna een rondleiding op het domein. Vertrek Heuvelplein Essen om 12:30 (Carpooling)

Lopende activiteiten

 • Inschrijving Klassiek ballet bij La Danse - seizoen 2016 / 2017

  van za 3 sep

  Klassiek ballet is de basis van vele andere dansstijlen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat musical- en theaterartiesten, stijldansers, ijsdansers, turners en circusartiesten ballet gebruiken voor de uitoefening van hun vak. Het beoefenen van ballettrainingen zorgt er voor dat er een beter bewust zijn van het lichaam en geest ontstaat.

 • Inschrijving Musical School La Danse - seizoen 2016 / 2017

  van za 3 sep

  Musical is een vorm van theater waarin zang, dans en acteren centraal staat. Vanuit plezier en humor kom je er achter hoe het is om als een musicalster te schitteren in een leuke musical. Tijdens de musicalschool lessen leren wij je samenwerken, personages ontwikkelen, improviseren, spelen vanuit je verbeelding en je eigen grenzen te ontdekken.

 • Babbelpunt voor anderstaligen

  van wo 7 sep

  Anderstaligen kunnen tijdens een babbel met onze vrijwilligers de Nederlandse taal oefenen. Deelname is gratis, vooraf aanmelden is niet nodig. Elke maand wordt er een uitstap georganiseerd binnen Essen. Op deze manier kunnen de anderstaligen onze cultuur nog beter leren kennen.

 • Een taal leren of opfrissen

  van ma 3 okt

  ENGELS - FRANS - SPAANS - ITALIAANS - RUSSISCH - VLAAMSE GEBARENTAAL Al onze taallessen zijn er op gericht om zo vlug mogelijk een basiskennis te verwerven om de taal op een eenvoudige manier in de praktijk te gebruiken. Woordenschat en grammatica zijn onontbeerlijk, maar het doel is de taal te leren spreken.

 • Volksspelen

  van ma 3 okt

  Elke maandag van13u30 tot 16u30 organiseren we een spelletjesnamiddag met oude volksspelen. Vogelpik, blikken werpen, sjoelen, toltafel;..; het komt allemaal aan bod. Elke maandag is er een dagwinnaar, deelname is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.

 • Smokkeltocht (voor groepen vanaf 8 pers.)

  van za 26 nov

  Groepen vanaf 8 personen kunnen deze winter op een avond naar eigen keuze op stap met één van de roemruchte smokkelaars in Essen. Na een drankje in De Kiekenhoeve neemt de smokkelaar u een uurtje mee op stap door het duistere park en vertelt hij zijn strafste anekdotes bij de flakkerende olielantaarns. Achteraf krijgt u nog wat warms aangeboden om nog gezellig wat bij te praten.

 • Sporteluurtje

  van vr 9 dec

  Samen van het leven en van sport genieten, dat is Sportelen. Ben je de vijftig voorbij en heb je geen zin meer om elke week door weer en wind te gaan sporten? Om voluit te gaan en zo misschien blessures op te lopen? Je vindt het niet zo belangrijk of je de wedstrijd nu wint of verliest? Maar vind je het wél belangrijk dat je tijdens het sporten eens kunt bijkletsen met je vrienden?

 • Sporteluurtje

  van vr 9 dec

  Samen van het leven en van sport genieten, dat is Sportelen. Ben je de vijftig voorbij en heb je geen zin meer om elke week door weer en wind te gaan sporten? Om voluit te gaan en zo misschien blessures op te lopen? Je vindt het niet zo belangrijk of je de wedstrijd nu wint of verliest? Maar vind je het wél belangrijk dat je tijdens het sporten eens kunt bijkletsen met je vrienden?

 • Sporteluurtje - TAI CHI

  van vr 9 dec

  Samen van het leven en van sport genieten, dat is Sportelen. Ben je de vijftig voorbij en heb je geen zin meer om elke week door weer en wind te gaan sporten? Om voluit te gaan en zo misschien blessures op te lopen? Je vindt het niet zo belangrijk of je de wedstrijd nu wint of verliest? Maar vind je het wél belangrijk dat je tijdens het sporten eens kunt bijkletsen met je vrienden?

 • Stand 'Art 'Jozef Boden'

  van zo 1 jan

  Elke maand komt een creatieve Essenaar met één werk naar buiten. Onder de noemer Stand 'Art palmt hij of zij een maand lang de ezel of sokkel in. In de maand januari presenteert Jozef Boden zijn werk.

 • Super secret: spannend detectivespel voor kinderen in Essen

  van ma 2 jan

  Super Secret is het gloednieuwe detectivespel waarbij je met je vrienden of familie op zoek gaat naar een gestolen schat in het park. Met de speurmiddelen in de speldoos en de detective app op je smartphone kom je de schat steeds meer op het spoor. Speel het met kinderen vanaf 8 jaar in een park of aangenaam en veilig spelgebied. Ideaal voor kinderfeestjes of uitstap met gezin of school.

 • Sporteluurtje - YOGA

  van ma 9 jan

  Samen van het leven en van sport genieten, dat is Sportelen. Ben je de vijftig voorbij en heb je geen zin meer om elke week door weer en wind te gaan sporten? Om voluit te gaan en zo misschien blessures op te lopen? Je vindt het niet zo belangrijk of je de wedstrijd nu wint of verliest? Maar vind je het wél belangrijk dat je tijdens het sporten eens kunt bijkletsen met je vrienden?

1-30 Van 133
Wilt u ook een activiteit toevoegen?
Dat kan via www.UITdatabank.be.