naar inhoud

Nieuws

 • Alle berichten
 • Openbaar onderzoek - aanvraag stedenbouwkundige vergunning Horendonk 341

  wo 20 sep
  Het gemeentebestuur van Essen maakt het openbaar onderzoek bekend voor de aanvraag van een stedenbouwkundige vergunning door Greefs en Zonen NV voor het bouwen van een werktuigenloods en het regulariseren van een bedrijfswoningen gelegen te
 • Afvalophaling in de Dreef

  afvalophaling di 19 sep
  De ophaling van huisvuil, GFT+ en PMD blijft ongewijzigd. Je plaatst de zak/container op het einde van de oprit aan de straat. De aannemer zorgt ervoor dat je containers voor de werfzone worden geplaatst en na de ophaling weer terug aan je woning worden geplaatst.
 • Hondsberg afgesloten op 22 september van 11.00 tot 15.00 uur

  Werken in uitvoering di 19 sep
  Wegens bouwwerken zal de Hondsberg tussen huisnummer 6 en 10 afgesloten zijn voor alle verkeer en dan van 11.00 tot 15.00 uur. Alleen voetgangers en fietsers kunnen dan passeren.
 • Zoek makkelijk werk over de grens

  grens Nederland België di 19 sep
  Werk zoeken doen we in België vaak via interimbureaus in eigen land of via de website van de VDAB. Essen is echter een grensgemeente. Waarom niet over de grens kijken naar ander werk? Of zelfs nog verder?
 • Muzarto start met een tienerklas

  drummer vr 15 sep
  Ga je naar het middelbaar onderwijs en heb je nog wat tijd over? Wil je graag een instrument leren bespelen? Dan ben je welkom in de tienerklas!
 • Inzameling landbouwfolies van 15 tot en met 30 september 2017

  folie do 14 sep
  Van 15 tot en met 30 september 2017 organiseert IGEAN milieu & veiligheid een inzameling van landbouwfolies op het recyclagepark van Essen aan een tarief van 0,07 euro/kg.
 • Verkeershinder wegens stratenloop Sint-Jozef op 5 oktober 2017

  omleiding-algemeen-400x250 do 14 sep
  Op donderdag 5 oktober houdt de Sint-Jozefschool in Heikant een stratenloop. Tussen 19.00 en 22.00 uur zal er hinder zijn voor het verkeer.
 • Voorspoedstraat afgesloten van 13 september tot en met 2 oktober

  werken wo 13 sep
  Rioleringsbeheerder Infrax moet dringende werken uitvoeren ter hoogte van de Voorspoedstraat nummer 3. De rijbaan zal volledig afgesloten zijn tot en met 2 oktober 2017.
 • Samenaankoop groene energie

  samen gaan we groener ma 11 sep
  Je kan je nog tot en met 10 oktober inschrijven voor de samenaankoop groene stroom en gas en dat via de website van de provincie.
 • Provincie Antwerpen start met ruiming van waterlopen

  waterloop ruimen zo 10 sep
  Vanaf midden september start de provincie Antwerpen met het jaarlijkse onderhoud van de provinciale waterlopen in de gemeenten.
 • ‘Raadselachtige’ theelichtjes op begraafplaatsen van Essen

  Theelichtje di 5 sep
  Op de begraafplaatsen in Essen duiken op alle graven theelichtjes op. De gemeente weet niet wie hiervoor verantwoordelijk is of wat hiervan de bedoeling is. Het plaatsen van kaarsjes is alleszins niet toegelaten.
 • Heraanleg Over d'Aa start op 16 oktober

  bewonersvergadering Over d'Aa do 31 aug
  Op woensdag 30 augustus werden de bewoners van Over d'Aa tijdens de buurtvergadering op de hoogte gebracht van de start van de werken. Op maandag 16 oktober 2017 beginnen we er aan en gaat de eerste spade in de grond.
 • Tijdelijke politiereglementen september 2017

  di 29 aug
  Geachte Door het schepencollege werd besloten volgende tijdelijke politiereglementen af te kondigen voor de manifestaties:
 • Heraanleg Dreef start 11 september

  Dreef ma 28 aug
  Op 11 september beginnen de werken voor de heraanleg van de Dreef. De werkzaamheden zullen vermoedelijk, afhankelijk van het weer, zo’n zeven maanden in beslag nemen. Volgende lente herrijst de Dreef in volle pracht!
 • In 2018 starten de werken aan de spoorwegloods

  spoorwegloods 2 ma 28 aug
  De douaneloods in Essen zal gerestaureerd worden dankzij een erfgoedpremie van ruim 3 miljoen euro! Vrijdag kende Vlaams minister-president Geert Bourgeois de premie toe aan de Gemeente Essen, eigenaar van het monument. Kempens Landschap coördineert het project en adviseert de gemeente.
 • Woon je in Essen? Vul dan de Grote Essense Enquête in

  stefaan enquête ma 28 aug
  Welke beleidszaken verdienen de komende jaren bijzondere aandacht in onze gemeente? Welke projecten zou je graag gerealiseerd zien? Kortom, hoe moet Essen er in pakweg 2030 uitzien? Dat zoeken we uit in ‘De Grote Essense Enquête’.
 • Gemeente start met diervriendelijk zwerfkattenbeleid

  zwerfkat wo 16 aug
  Katten zijn fantastische huisdieren en houden ervan om de buurt te verkennen. Er zijn echter ook heel wat zwerfkatten zonder baasje. De beestjes kweken snel en daar willen we iets aan doen. De gemeente werkte een zwerfkattenbeleid uit dat rekening houdt met het welzijn
 • Bel 1722 bij storm of wateroverlast

  smartphone 2 ma 14 aug
  Vanaf 1 augustus bel je het nummer 1722 tijdens storm of wateroverlast als je de brandweer nodig hebt, maar er niemand (potentieel) in levensgevaar is.
 • Retributies

  di 1 aug
 • Nieuwe tarieven voor sporthallen Heuvelhal en Hemelrijk

  Sportpark Hemelrijk ma 31 jul
  Vanaf dinsdag 1 augustus gelden er nieuwe tarieven voor het huren van een zaal in de Heuvelhal, sporthal Hemelrijk en sportinfrastructuur zoals de atletiekpiste, het voetbalveld, de repetitieruimte, de turnzaal enzovoort.
 • Doe je boodschappen te voet of met de fiets

  Fietstocht zo 30 jul
  Essen is Vriend van de Fiets. Jij ook? Fiets of wandel in augustus en september naar de winkel en maak kans op een mooie fiets of een van de vele andere prijzen.
 • Nieuw stratenplan op komst

  Stratenplan do 13 jul
  Met de goedkeuring van het bestuur van Essen, bereidt de firma Gentle nv uit Heusden-Zolder een heruitgave van het gemeentelijk stratenplan voor. De uitgever, die het plan gratis verspreidt naar alle adressen in Essen, doet hiervoor opnieuw een beroep op adverteerders.
 • Noodcentrales nu ook bereikbaar via app

  112 app do 13 jul
  Als je in nood bent en dringend hulp nodig hebt, kan je vanaf nu de app 112 BE gebruiken om de brandweer, ambulance en de politie in België te contacteren. Het belangrijkste voordeel van deze app is dat je de noodnummers niet moet onthouden en je deze dus ook niet kan vergeten als je in paniek bent.
 • Gemeente pakt leegstand en verwaarlozing aan

  verwaarlozing vr 7 jul
  De gemeente Essen pakt langdurige leegstand aan en wil de eigenaars van leegstaande woningen en gebouwen aanzetten tot actie. Een leegstaand pand heeft een negatieve impact op de leefomgeving, als eigenaar loop je mogelijke huurgelden mis en kan de waarde van het pand verminderen.
 • Ontdek de nieuwe hinderpremie

  Werken Stationsstraat do 29 jun
  Binnenkort is het zover: vanaf 1 juli kunnen handelaars beroep doen op de hinderpremie voor werken die starten na 1 juli. Om hen wat financiële ademruimte te geven, kunnen ze binnenkort gebruik maken van deze premie van 2.000 euro.
 • BE-Alert: meteen verwittigd bij een noodsituatie

  BE-Alert wo 28 jun
  Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie in onze gemeente, willen we jou graag snel verwittigen. Maak daarom gebruik van BE-Alert, een nieuw systeem dat je meteen op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon.
 • Rioleringswerken Kalmthoutsesteenweg en fietsostrade onderbroken van 31 juli tot eind oktober

  Viaduct Kalmthoutsesteenweg wo 28 jun
  Aquafin voert de komende maanden werken uit langs en onder de fietsostrade naast het viaduct aan de Kalmthoutsesteenweg. Er komt een nieuwe riolering vanaf de Schaapsbaan tot halverwege de fietsostrade richting Wildert. Dit zal voor verkeershinder zorgen op het viaduct.
 • Te Koop: woonhuis in Lazaret 9

  DSC_0014 wo 28 jun
  De gemeente verkoopt uit de hand een charmante eengezinswoning in Lazaret 9.
 • Sirenetest op 6 juli 2017

  sirene di 6 jun
  Binnenkort worden de elektronische sirenes, opgesteld in de omgeving van Seveso- en Nucleaire installaties, onderworpen aan een luide test. Het sirenenetwerk bestaat momenteel uit 585 sirenes en kan worden ingezet om de bevolking te verwittigen bij noodsituaties.
 • Doe mee met de samenaankoop elektrische (bak)fiets

  bakfiets wo 24 mei
  De elektrische fiets groeide de laatste jaren uit tot een hip, milieuvriendelijk en tijdbesparend transportmiddel. Een betrouwbare elektrische fiets of bakfiets neemt echter algauw een flinke hap uit je budget. De gemeente Essen en IGEAN organiseren daarom een groepsaankoop.
1-30 Van 51