naar inhoud

Nieuws

 • Alle berichten
 • Brandweerlui gezocht

  ik word brandweer wo 24 mei
  De Brandweer Zone Rand post Essen is op zoek naar vrijwilligers. Heb jij interesse? Kom dan naar de informatieavond in de brandweerkazerne (naast het gemeentemagazijn) van Essen op 9 juni om 19.30 uur.
 • Doe mee met de samenaankoop elektrische (bak)fiets

  bakfiets wo 24 mei
  De elektrische fiets groeide de laatste jaren uit tot een hip, milieuvriendelijk en tijdbesparend transportmiddel. Een betrouwbare elektrische fiets of bakfiets neemt echter algauw een flinke hap uit je budget. De gemeente Essen en IGEAN organiseren daarom een groepsaankoop.
 • Komen jouw investeringen in aanmerking voor de duurzaamheidspremie?

  afbeelding renovatie audits.jpg wo 24 mei
  Sinds 2010 stimuleert de gemeente duurzame investeringen via subsidies voor energiebesparende maatregelen, duurzaam bouwen, hernieuwbare energie en duurzaam leven. Deze duurzaamheidspremie werd recent hernieuwd. We stemden we de isolatienormen en voorwaarden af op de premies van de netbeheerder.
 • Maak gebruik van de atletiekpiste

  atletiekpiste wo 24 mei
  De Finse piste in sportpark Hemelrijk wordt veel gebruikt. Maar vanaf 1 juni kan je ook terecht op onze moderne, kunststof atletiekpiste.
 • Op 1 juni opent de nieuwe Omgevingsbalie

  omgevingsbalie wo 24 mei
  Op donderdag 1 juni is het zover. Dan voert de gemeente Essen effectief de omgevingsvergunning in én gaat gelijktijdig onze nagelnieuwe Omgevingsbalie open. Voortaan kan je daar terecht voor alle info en vragen rond milieu, ruimtelijke ordening en openbare infrastructuur: drie diensten, één loket.
 • Van 8 juni tot 7 juli verkeershinder in Heikantstraat en Krinkelsbos

  rioolbuizen wo 24 mei
  Tussen de Heikantstraat en de Epicealaan wordt een nieuwe wijk aangelegd. De huizen die hier komen te staan, moeten aangesloten worden op de hoofdriolering in de Heikantstraat en het Krinkelsbos. Van 8 juni tot en met 7 juli komt er een bouwput in beide straten om zo de riolering aan te sluiten.
 • Zoek makkelijk vrijwilligerswerk in Essen

  widget wo 24 mei
  Vanaf nu kan je op de gemeentelijke website op zoek gaan naar vrijwilligerswerk in Essen. Verenigingen kunnen op hun beurt op eenvoudige wijze ‘vacatures’ online plaatsen om zo de juiste vrijwilligers aan te trekken.
 • Geen taxusinzameling voor het goede doel in 2017

  taxus di 23 mei
  Dat we met taxus kanker kunnen genezen, weten we ondertussen allemaal. ‘Vergroot de Hoop’ is er in geslaagd om mensen warm te maken voor de strijd tegen kanker en hiervoor hun taxussnoeisel te doneren.
 • Ontdek deze zomer Zuid-Afrika in Essen

  fietsfotozoektocht di 23 mei
  Deze zomer is Zuid-Afrika heel dicht bij in Essen! Via een fietszoektocht leer je het land beter kennen en kan je op de koop toe mooie prijzen winnen. Met de zoektocht wil de gemeente, in samenwerking met de VVV, de stedenband tussen Essen en Zuid-Afrika in de kijker zetten.
 • Warme dagen: bereid je voor en draag zorg voor anderen

  hittegolf 2 di 23 mei
  De komende dagen en vooral het weekend van 27 en 28 mei worden warm. De meeste mensen lopen gelukkig geen risico als ze verstandig omgaan met de zon, maar alert blijven is zeker de boodschap. Want jaarlijks sterven er nog honderden mensen aan de gevolgen van warmte.
 • Bekendmaking - openbaar onderzoek stedenbouwkundige vergunning Hemelrijklaan 47

  vr 19 mei
  Aanvraag stedenbouwkundige vergunning door Pieter Verhoeven en Ester Antonissen, Hemelrijklaan 47 te 2910 Essen, voor het verbouwen en uitbreiden van een woning gelegen te Essen, Hemelrijklaan 47, afd. 1 sectie E nr. 674/F en nr. 674/E.
 • Openbaar onderzoek - aanvraag stedenbouwkundige vergunning Beylebsoke 1

  di 16 mei
  Het gemeentebestuur van Essen maakt het openbaar onderzoek bekend voor dhr. en/of mevr. Ryssens -Peeters, Beyleboske 1 te 2910 Essen voor het renoveren van een veranda gelegen te Essen, Beyleboske 1, afd. 2 sectie C nr. 347 V
 • Vijverlaan onderbroken op 29 en 30 mei 2017

  ma 15 mei
  Wegens werken zal de Vijverlaan ter hoogte van huisnummer 45 op 29 en 30 mei afgesloten zijn voor het verkeer. Er zijn geen omleidingspijlen voorzien.
 • De Tasberg vult jouw zomer

  parkgolf di 9 mei
  Je hoeft het niet ver te zoeken om een dagje weg te zijn. In je eigen dorp valt er heel wat te beleven en te ontdekken. Het toeristisch kantoor De Tasberg heeft allerlei tochten, activiteiten en arrangementen om Essen en omgeving door en door te verkennen en dat voor jong en oud.
 • Bekendmaking - openbaar onderzoek Sint-Jansstraat 224

  ma 8 mei
  De gemeente maakt het openbaar onderzoek bekend voor de aanvraag van een stedenbouwkundige vergunning voor het bouwen van een woning in de Sint-Jansstraat 224.
 • Bekendmaking vergunningsplichtige inrichtingen klasse 1 - Zandfort 36

  vr 5 mei
  Het gemeentebestuur van Essen maakt het openbaar onderzoek over het dossier van Luc Vandekeybus, Zandfort 36 bekend. Het gaat over het verder exploiteren van een varkensbedrijf.
 • Help jij Essen aan een extra FairTrade-ster?

  fairtrade gemeente do 4 mei
  Koop jij bewust artikelen waar de producent in het zuiden een eerlijke prijs voor kreeg? Durf jij jezelf FairTradeFan te noemen? Registreer je dan en maak van Essen een vijfsterrengemeente!
 • Openbaar onderzoek - aanvraag stedenbouwkundige vergunning Magerbeek 3

  ma 1 mei
  Het gemeentebestuur van Essen maakt het openbaar onderzoek bekend voor Bart Lambrechts, Magerbeek 3 te 2910 Essen voor het bouwen van een tuinhuis en een afdak (16m² +12m²) gelegen te Essen, Magerbeek 3, afd. 1 sectie A nr. 133M2
 • Dienst Welzijn verhuist van gemeentehuis naar OCMW

  OCMW Essen vr 28 apr
  Het gemeentebestuur & het OCMW groeien steeds meer naar elkaar toe. Met de ambitie een betere dienstverlening, efficiëntere werking en één aanspreekpunt aan te bieden, staat een volledige samensmelting op de planning. De verhuis van de dienst Welzijn naar het OCMW-gebouw maakt deel uit van dit plan.
 • Peloton Binckbank Tour maakt lokale omloop in Essen

  Binckbank Tour organisatoren do 27 apr
  Op zondag 13 augustus start de laatste rit van de Binckbank Tour (vroeger de Eneco Tour) in Essen. De renners rijden een lokale ronde in onze gemeente waarbij ze zelfs de Oogstfeesten in Wildert passeren.
 • Bekendmaking - tijdelijke politiereglementen mei 2017

  di 25 apr
  Door het schepencollege werd besloten volgende tijdelijke politiereglementen af te kondigen voor de manifestaties:
 • Maak deel uit van het werelddorp

  Roxanne Danckers ma 24 apr
  8 en 9 juli laat 't Park Zomert Essen bruisen. Het werelddorp is op 9 juli het decor voor een exotische familiedag in het park van de Oude Pastorij. Een mooi moment om je hulpproject en/of land van herkomst voor te stellen.
 • Jongeren Advies Centrum zoekt vrijwilligers

  JACpunt za 15 apr
  Het Jongeren Advies Centrum of JACpunt in Kalmthout is op zoek naar een vrijwilliger om de permanentie (woensdagnamiddag en vrijdagvoormiddag) mee te bemannen.
 • Karrenmuseum opent nieuwe havenloods

  Roger en Charlotte wo 29 mrt
  Vanaf april start het zomerseizoen en kan iedereen de gloednieuwe havenloods in het Karrenmuseum bezoeken. De locatie biedt plek aan een een unieke collectie havenvoertuigen en de touwslagerij van Kalmthout. De loods van 1.400 m² werd gebouwd door de vrijwilligers van het Karrenmuseum.
 • Maak je tuinafsluiting egelvriendelijk

  egel wo 29 mrt
  Egels zijn erg geliefde en nuttige inheemse diertjes die je in je tuin kan tegenkomen. Ze zijn niet alleen leuk om naar te kijken, ze helpen een slakkenplaag bestrijden en eten insecten die in je tuin heel wat schade kunnen aanrichten.
 • Vanaf 17 april dagondersteuning voor personen met een handicap in Essen

  De Vlotter di 28 mrt
  Vzw Spectrum start vanaf 17 april 2017 met een dagwerking voor personen met een handicap in Essen. Een twintigtal personen uit de brede regio Essen zullen er terecht kunnen. Zo kunnen ze dicht bij huis aan dagactiviteiten deelnemen.
 • Sooike Van Dyck kaapt de hoofdprijs van onze fluoactie weg

  Winnaar fluoactie ma 13 mrt
  Hier is ze dan, de winnaar van onze gemeentelijke fluoactie: Sooike Van Dyck uit Nieuwmoer. Zij wint een gloednieuwe laptop. Dikke proficiat Sooike!
 • Dien nu al je bouwaanvraag digitaal in

  omgevingsloket do 23 feb
  Op 23 februari treedt de regelgeving van de omgevingsvergunning in werking. Gemeenten kunnen pas instappen in de omgevingsvergunning als zij beschikken over de juiste software. De softwareleveranciers zijn echter nog niet klaar. De gemeenten zijn dus technisch genoodzaakt om uitstel te vragen.
 • Gemeente pakt Heikantstraat in fases aan

  Heikantstraat wo 22 feb
  In 2017 pakt de gemeente een deel van de Heikantsraat aan. Vanaf de spoorweg tot aan de Leemstraat komt er een nieuwe laag asfalt. Vanaf de Heikantlaan tot huisnummer 88 leggen we de zachte bermen opnieuw aan en vervangen we acht bomen.
 • Data zomer 2017 zijn bekend!

  Speelpleinen di 21 feb
  Goed nieuws, de data voor de speelpleinzomer zijn bekend!
1-30 Van 53