naar inhoud

Nieuws

 • Alle berichten
 • Heraanleg Dreef start begin september

  Dreef di 25 jul
  Meteen na de zomervakantie beginnen de werken voor de heraanleg van de Dreef. De werkzaamheden zullen vermoedelijk, afhankelijk van het weer, zo’n zeven maanden in beslag nemen. Volgende lente herrijst de Dreef in volle pracht!
 • Openbaar onderzoek - aanvraag stedenbouwkundige vergunning Antwerpsesteenweg 57

  ma 24 jul
  Het gemeentebestuur van Essen maakt het openbaar onderzoek bekend voor de aanvraag van een stedenbouwkundige vergunning door Dan Hens voor THV Zilverhoek, Nonnenstraat 64 te 2560 Nijlen voor regularisatie van uitvoering van volgend vergund project:
 • Openbaar onderzoek - aanvraag stedenbouwkundige vergunning Greefstraat 3

  ma 24 jul
  Het gemeentebestuur van Essen maakt het openbaar onderzoek bekend voor de aanvraag van een stedenbouwkundige vergunning door mevrouw Bieke Demedts, Steenpaal 114 te 2910 Essen voor het verbouwen van een bestaande hoeve gelegen te Essen, Greefstraat 3, afd. 2 sectie C nr. 748 L
 • Openbaar onderzoek - aanvraag stedenbouwkundige vergunning quarantainestallen Hemelrijk 77

  ma 24 jul
  Het gemeentebestuur van Essen maakt het openbaar onderzoek bekend voor de aanvraag van een stedenbouwkundige vergunning door Joeri Bal voor ETxE, Noordeind 97/3, 2920 Kalmthout voor Quarantainestallen - regularisatie woningen N4.5-N4.6 - gelegen te Essen, Hemelrijk 77, afd. 1 sectie E nr. 706 F, H G
 • Tijdelijke politiereglementen augustus 2017

  do 20 jul
  Geachte Door het schepencollege werd besloten volgende tijdelijke politiereglementen af te kondigen voor de manifestaties:
 • Zandwolk Scham: gemeente vraagt bijkomende analyse

  Tulp do 20 jul
  Eind juni veroorzaakte een tulpenboer een grote stofwolk bij het rooien van bloembollen aan het Scham. Het opwaaiende zand sloeg neer op naburige huizen en tuinen. Buurtbewoners vermoeden dat er hierbij ook bepaalde chemicaliën zijn vrijgekomen.
 • Dorpscentrum op 4 augustus deels afgesloten door avondmarkt

  omleiding-algemeen-400x250 wo 19 jul
  Op vrijdag 4 augustus vindt in Essen een avondmarkt plaats. De markt zelf begint om 16.00 en duurt verder tot 22.00 uur, maar al vanaf de middag gelden er verkeersbeperkingen in een deel van het dorpscentrum. Het verkeer wordt plaatselijk omgeleid.
 • Openbaar onderzoek - aanvraag stedenbouwkundige vergunning Spijker 51

  Openbaar onderzoek ma 17 jul
  Het gemeentebestuur van Essen maakt het openbaar onderzoek bekend voor de aanvraag van een stedenbouwkundige vergunning HENS N.V., Bredabaan 54 te 2990 Wuustwezel voor de bouw van een servicestation met shopgebouw en kolenopslag gelegen te Essen, Spijker 51, afd. 1 sectie B nr. 479 H en nr. 480 F
 • Nieuw stratenplan op komst

  Stratenplan do 13 jul
  Met de goedkeuring van het bestuur van Essen, bereidt de firma Gentle nv uit Heusden-Zolder een heruitgave van het gemeentelijk stratenplan voor. De uitgever, die het plan gratis verspreidt naar alle adressen in Essen, doet hiervoor opnieuw een beroep op adverteerders.
 • Noodcentrales nu ook bereikbaar via app

  112 app do 13 jul
  Als je in nood bent en dringend hulp nodig hebt, kan je vanaf nu de app 112 BE gebruiken om de brandweer, ambulance en de politie in België te contacteren. Het belangrijkste voordeel van deze app is dat je de noodnummers niet moet onthouden en je deze dus ook niet kan vergeten als je in paniek bent.
 • Asfalteringswerken in augustus

  Asfaltwerken vr 7 jul
  Eind augustus, begin september vinden er weer asfalteringswerken plaats in Essen.
 • Gemeente pakt leegstand en verwaarlozing aan

  verwaarlozing vr 7 jul
  De gemeente Essen pakt langdurige leegstand aan en wil de eigenaars van leegstaande woningen en gebouwen aanzetten tot actie. Een leegstaand pand heeft een negatieve impact op de leefomgeving, als eigenaar loop je mogelijke huurgelden mis en kan de waarde van het pand verminderen.
 • Zomermarkt in het Karrenmuseum op 30 juli

  zomermarkt vr 7 jul
  Voor een sfeervolle markt met uiteenlopende streekproducten, kindervermaak, muziek en een drankje hoeft u deze zomer niet per se in Zuid-Frankrijk te zijn. In het prachtige domein van het Karrenmuseum in Essen slaan zondag 30 juli zo’n vijftig marktlui hun kramen op.
 • Veegwerken van 17 juli tot en met 31 juli 2017

  Veegwagen - KORT CMYK do 6 jul
  Van maandag 17 juli tot en met maandag 31 juli krijgen alle straten met goten en aanliggende parkeerstroken een veegbeurt. We vragen je medewerking om de auto niet langs de straatkant te plaatsen.
 • Telenetdiensten eventjes buiten werking in augustus en september

  de grote netwerf wo 5 jul
  Integan is in Essen de netbeheerder voor kabelcommunicatie. In het kader van het Telenet project ‘De Grote Netwerf ’ zal Integan van 8 augustus 2017 tot 7 september 2017 werken uitvoeren om het netwerk klaar te maken voor de toekomst.
 • Op reis met de auto: heb je een papieren rijbewijs of bankkaartmodel nodig?

  europees rijbewijs ma 3 jul
  Vertrek je op reis naar het buitenland? Hoewel het niet verplicht is, kan je dan voor alle zekerheid je papieren rijbewijs vervangen door een nieuw exemplaar (bankkaart model). Vooral als het huidige dateert van voor 1989 …
 • Openbaar onderzoek - aanvraag stedenbouwkundige vergunning Noordeneind 18

  Openbaar onderzoek 1 za 1 jul
  Het gemeentebestuur van Essen maakt het openbaar onderzoek bekend voor de aanvraag van een stedenbouwkundige vergunning door dhr. Bastians, Moerkantsebaan 329 te 2910 Essen voor de regularisatie van een woning gelegen te Essen, Noordeneind 18, afd. 1 sectie E nr. 462 N, F, C, G
 • Bekendmaking vergunningsplichtige inrichting klasse 2 - exploitatie tankstation

  Openbaar onderzoek 1 vr 30 jun
  Het gemeentebestuur van Essen maakt het openbaar onderzoek bekend voor de exploitatie van een tankstation aan de Kapelstraat 52 door De Bie Francois BVBA.
 • Ontdek de nieuwe hinderpremie

  Werken Stationsstraat do 29 jun
  Binnenkort is het zover: vanaf 1 juli kunnen handelaars beroep doen op de hinderpremie voor werken die starten na 1 juli. Om hen wat financiële ademruimte te geven, kunnen ze binnenkort gebruik maken van deze premie van 2.000 euro.
 • Tijdelijke politiereglementen juli 2017

  do 29 jun
  Geachte Door het schepencollege werd besloten volgende tijdelijke politiereglementen af te kondigen voor de manifestaties:
 • BE-Alert: meteen verwittigd bij een noodsituatie

  BE-Alert wo 28 jun
  Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie in onze gemeente, willen we jou graag snel verwittigen. Maak daarom gebruik van BE-Alert, een nieuw systeem dat je meteen op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon.
 • Rioleringswerken Kalmthoutsesteenweg en fietsostrade onderbroken van 31 juli tot eind oktober

  Viaduct Kalmthoutsesteenweg wo 28 jun
  Aquafin voert de komende maanden werken uit langs en onder de fietsostrade naast het viaduct aan de Kalmthoutsesteenweg. Er komt een nieuwe riolering vanaf de Schaapsbaan tot halverwege de fietsostrade richting Wildert. Dit zal voor verkeershinder zorgen op het viaduct.
 • Te Koop: woonhuis in Lazaret 9

  DSC_0014 wo 28 jun
  De gemeente verkoopt uit de hand een charmante eengezinswoning in Lazaret 9.
 • Bescherm jezelf tegen de hitte

  hittegolf wo 21 jun
  Zomers weer kan zalig zijn, maar het heeft soms ook minder prettige gevolgen. Jaarlijks sterven er nog honderden mensen aan de gevolgen van warmte. Vaak gaat het om alleenstaande ouderen of chronisch zieken. Jij kan hen en jezelf beschermen tegen de warmte.
 • Openbaar onderzoek - aanvraag stedenbouwkundige vergunning Olympialaan 13

  di 20 jun
  Het gemeentebestuur van Essen maakt het openbaar onderzoek bekend voor de aanvraag van een stedenbouwkundige vergunning door dhr. en mevr. Cuypers-Aerts, Olympialaan 13 te 2910 Essen voor het verbouwen van een halfopen eengezinswoning gelegen te Essen, Olympialaan 13, afd. 2 sectie C nr. 30 V2.
 • Extreme droogte: pas op in natuurgebieden

  Bord brandgevaar ma 19 jun
  Onze gemeente wordt, net als heel Vlaanderen, geconfronteerd met een uitzonderlijke droogte. Ook de volgende dagen zal het warm en droog blijven. Het Agentschap voor Natuur en Bos vraagt voorzichtig te zijn in de natuurgebieden.
 • Ophaling afval vroeger bij warm weer

  afvalophaling warm weer ma 19 jun
  Het zeer warme weer bemoeilijkt het uitvoeren van zwaar werk, zoals de afvalinzameling. Met de weersvoorspellingen voor de komende week, vragen deze extreme omstandigheden dan ook om gepaste maatregelen.
 • Vogelgriep: bijkomende besmettingen in Menen en Ath

  Ophokplicht ma 19 jun
  Er zijn twee bijkomende besmettingen met het vogelgriepvirus H5N8 vastgesteld, meer bepaald bij een pluimveehandelaar in Menen (West-Vlaanderen) en een hobbyhouder in Ath (provincie Henegouwen). Sinds 1 juni is het virus zo in totaal op acht plaatsen aangetroffen in België.
 • Essen is de eerste 5-sterren FairTradeGemeente van de provincie Antwerpen

  college fairtrade vr 16 jun
  De lagere school van het College is sinds vandaag officieel de derde FairTradeAmbassadeur van de gemeente Essen. Zij zorgde ervoor dat wij de ster voor FairTradeAmbassadeurs behaalden samen met de twee andere ambassadeurs Gert Raijmaekers en vzw Kobie.
 • Sirenetest op 6 juli 2017

  sirene di 6 jun
  Binnenkort worden de elektronische sirenes, opgesteld in de omgeving van Seveso- en Nucleaire installaties, onderworpen aan een luide test. Het sirenenetwerk bestaat momenteel uit 585 sirenes en kan worden ingezet om de bevolking te verwittigen bij noodsituaties.
1-30 Van 66