naar inhoud

Nieuws

 • Alle berichten
 • Ben jij of ken jij een sportkampioen?

  sportkampioenen wo 29 mrt
  Ben jij of ken jij een sportkampioen in Essen? Misschien is jouw buurman wel een hockeykampioen of blinkt je tante uit in atletiek? Op vrijdag 9 juni huldigen we onze winnaars in GC zaal Rex.
 • Karrenmuseum opent nieuwe havenloods

  Roger en Charlotte wo 29 mrt
  Vanaf april start het zomerseizoen en kan iedereen de gloednieuwe havenloods in het Karrenmuseum bezoeken. De locatie biedt plek aan een een unieke collectie havenvoertuigen en de touwslagerij van Kalmthout. De loods van 1.400 m² werd gebouwd door de vrijwilligers van het Karrenmuseum.
 • Maak je tuinafsluiting egelvriendelijk

  egel wo 29 mrt
  Egels zijn erg geliefde en nuttige inheemse diertjes die je in je tuin kan tegenkomen. Ze zijn niet alleen leuk om naar te kijken, ze helpen een slakkenplaag bestrijden en eten insecten die in je tuin heel wat schade kunnen aanrichten.
 • Van 24 april tot 10 mei werken aan Kalmthoutsesteenweg (N122) tussen Essen en Kalmthout

  werf Kalmthoutsesteenweg di 28 mrt
  Vanaf maandag 24 april 2017 start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met onderhoudswerken aan de Dorpsstraat/Noordeind/Kalmthoutsesteenweg (N122) tussen Essen en Kalmthout. Het wegdek krijgt er een nieuwe laag asfalt. Tijdens die werken is de N122 afgesloten. Er is een omleiding via Achterbroek.
 • Vanaf 17 april dagondersteuning voor personen met een handicap in Essen

  De Vlotter di 28 mrt
  Vzw Spectrum start vanaf 17 april 2017 met een dagwerking voor personen met een handicap in Essen. Een twintigtal personen uit de brede regio Essen zullen er terecht kunnen. Zo kunnen ze dicht bij huis aan dagactiviteiten deelnemen.
 • Wandel naar het Grenspark langs nieuw wandelpad 'Eik' in Essen

  wandelpad eik di 28 mrt
  Op zaterdag 25 maart werd het nieuwe wandelpad 'Eik' officieel geopend.Onder grote belangstelling en een stralende lentezon, werd het nieuwe pad ingewandeld. René Peeters, conservator van het gebied Stappersven gaf deskundige uitleg over wat je zoal tegenkomt op deze wandeling.
 • Eenrichtingsverkeer Essen-Centrum op 15 april

  run-on-street (jpg) do 23 mrt
  De omloop van de 10 Mijl van Essen is gedeeltelijk afgesloten voor het verkeer van 15.00 tot 19.30 uur.
 • Maststraat verkeersvrij op donderdag 27 april

  potlodenschool do 23 mrt
  Op donderdag 27 april organiseert de Poltodenschool zijn jaarlijkse verkeersdag. Die dag worden er allerlei activiteiten georganiseerd in de school en in de straten rondom de school.
 • Openbaar onderzoek naar 'Verlegging buurtweg nummer 74'

  Totem gemeentehuis do 23 mrt
  Het ontwerp van de verlegging en verbreding van buurtweg nummer 74 (t.h.v. Spijker), door de gemeenteraad van Essen voorlopig vastgesteld in zitting van 21 februari 2017, ligt vanaf 23 maart voor het publiek ter inzage in het gemeentehuis.
 • Start opknapwerken wegen weekendzone en woonbos

  Werken Weekendzone CMYK do 23 mrt
  De meeste plassen zijn opgedroogd en er wordt goed weer voorspeld. Dat betekent dat op vrijdag 24 maart de wegenwerken starten in de weekendzone en woonbos Wildert.
 • Verkeershinder Essen-Centrum wegens paasmarkt op 17 april

  omleiding-algemeen-400x250 do 23 mrt
  De paasmarkt staat in de Nieuwstraat, Stationsstraat en het Heuvelplein en dat van 8.00 tot 16.00 uur.
 • Welkom op de openbare vergadering vliegbasis Woensdrecht

  woensdrecht do 23 mrt
  De Commissie Overleg & Voorlichting Milieuhygiëne Woensdrecht vergadert op donderdag 13 april 2017 om 16.30 uur in het gemeentehuis van de gemeente Woensdrecht, Huijbergseweg 3 te Hoogerheide.
 • Werken in Middenstraat van 3 tot 8 april

  Werken in uitvoering do 23 mrt
  In de Middenstraat tussen de spoorovergang en de Kalmthoutsesteenweg legt de gemeente over een afstand van 30 meter een nieuwe goot aan. Er wordt een omleiding voorzien.
 • OCMW Essen op woensdag 29 maart telefonisch niet bereikbaar

  telefoon wo 22 mrt
  Het OCMW van Essen is op woensdag 29 maart telefonisch niet bereikbaar. Die dag wordt er een nieuwe telefooncentrale geïnstalleerd. De deuren van het OCMW zijn wel geopend van 09.00 tot 12.00 uur. Wij excuseren ons voor het ongemak.
 • Gezocht (m/v): maatschappelijk assistent OCMW

  job di 21 mrt
  Het OCMW van Essen gaat over tot het aanleggen van een werfreserve voor de functie van maatschappelijk assistent (loonbarema B1-B3).
 • Bekendmaking - openbaar onderzoek Oude Baan 128

  ma 20 mrt
  De gemeente maakt het openbaar onderzoek bekend van de aanvraag van een stedenbouwkundige vergunning door de heer Patrick Van de Weyer, Oude Baan 128 in 2910 Essen voor de verbouwing van een woning op bovengenoemd adres, afd. 2 sectie D nr. 405 R2.
 • Vogelgriep: afschermplicht bij hobbyhouders is opgeheven

  Ophokplicht vr 17 mrt
  Sinds vrijdag 17 maart om 14.00 uur zijn de meeste maatregelen voor vogelgriep voor pluimvee en vogels van hobbyhouders, duiven en struisvogels, opgeheven. Professionele pluimveehouders moeten nog geduld hebben: het risico voor dit type houderij is nog te groot.
 • Veegwerken van 27 maart tot en met 10 april 2017

  Veegwagen - KORT CMYK di 14 mrt
  Van maandag 27 maart tot en met maandag 10 april krijgen alle straten met goten en aanliggende parkeerstroken een veegbeurt. We vragen je medewerking om de auto niet langs de straatkant te plaatsen.
 • Sooike Van Dyck kaapt de hoofdprijs van onze fluoactie weg

  Winnaar fluoactie ma 13 mrt
  Hier is ze dan, de winnaar van onze gemeentelijke fluoactie: Sooike Van Dyck uit Nieuwmoer. Zij wint een gloednieuwe laptop. Dikke proficiat Sooike!
 • Bekendmaking - openbaar onderzoek Baertshoek 23

  vr 10 mrt
  De gemeente maakt het openbaar onderzoek bekend van de aanvraag van een stedenbouwkundige vergunning door de heer en/of mevrouw Maas-Schrooyen, Baertshoek 23 in Essen. En dat voor de nieuwbouw van een tuinhuis gelegen op bovenvermeld adres afd. 2 sectie D nr. 696 S.
 • Nog op zoek naar toffe jeugdactiviteiten tijdens de paasvakantie?

  Jeugdactiviteiten paasvakantie do 9 mrt
  Joepie, er is mooi weer op komst! Zin om iets actiefs te doen tijdens de paasvakantie? Schrijf je vanaf donderdagavond 9 maart (vanaf 19.00 uur) in voor een van onze knotsgekke jeugdactiviteiten.
 • Bommelding in Essen: operatie succesvol afgerond

  Nieuws wo 8 mrt
  Woensdagmorgen omstreeks 8.45 uur liep er op de scholencampus Mariaberg in Essen een telefonische bommelding binnen. De school waarschuwde meteen de hulpdiensten en ging hierop over tot evacuatie. In totaal telt de campus een 800-tal leerlingen.
 • Openbaar onderzoek Vlaams natura 2000-programma

  Natura 2000 di 7 mrt
  De natuur in topconditie houden in heel Europa, dat is het doel van Natura 2000. Daarom zal ook Vlaanderen tegen 2020 stap voor stap waardevolle planten en dieren, en hun leefgebieden, beschermen en waar nodig ontwikkelen en herstellen. Nog tot 7 mei loopt er hierover een openbaar onderzoek.
 • Bekendmaking vergunningsplichtige inrichting klasse 1 - exploitatie tankstation met garage

  Bekendmaking ma 6 mrt
  Dekkers Brandstoffen bvba, Kapelstraat 83, 2910 Essen, dient volgende milieuvergunning in:
 • Over d’Aa de komende drie weken alleen toegankelijk voor plaatselijk verkeer

  Over d'Aa 2 - kopie.JPG vr 3 mrt
  In opdracht van de nutsmaatschappijen vernieuwt aannemer Jansen momenteel kabels en leidingen in Over d’Aa in Horendonk. Vanaf volgende week zijn de leidingen onder het fietspad aan de beurt. Gedurende drie weken zal er maar één rijstrook berijdbaar zijn, en dit alleen voor 'aangelanden'.
 • Bekendmaking - tijdelijke politiereglementen maart 2017

  wo 1 mrt
  Door het schepencollege werd in de zitting van 15 februari 2017 en 8 maart 2017 besloten volgende tijdelijke politiereglementen af te kondigen voor de manifestaties:
 • Nieuw leven voor volkstuin kloosterdomein Redemptoristen

  redemptoristen za 25 feb
  Goed nieuws voor het kloosterdomein Redemptoristen! Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege kent vzw Kempens Landschap een subsidie van 14.410 euro toe om de voormalige moestuin van het domein in te richten als school- en volkstuin.
 • Dien nu al je bouwaanvraag digitaal in

  omgevingsloket do 23 feb
  Op 23 februari treedt de regelgeving van de omgevingsvergunning in werking. Gemeenten kunnen pas instappen in de omgevingsvergunning als zij beschikken over de juiste software. De softwareleveranciers zijn echter nog niet klaar. De gemeenten zijn dus technisch genoodzaakt om uitstel te vragen.
 • Gemeente pakt Heikantstraat in fases aan

  Heikantstraat wo 22 feb
  In 2017 pakt de gemeente een deel van de Heikantsraat aan. Vanaf de spoorweg tot aan de Leemstraat komt er een nieuwe laag asfalt. Vanaf de Heikantlaan tot huisnummer 88 leggen we de zachte bermen opnieuw aan en vervangen we acht bomen.
 • Data zomer 2017 zijn bekend!

  Speelpleinen di 21 feb
  Goed nieuws, de data voor de speelpleinzomer zijn bekend!
1-30 Van 71