naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Nucleaire energie: laat je goed informeren

Vlaamse energieheffing, groene stroom, zonnepanelen, windmolens … Het debat over hoe we in de toekomst onze energiebevoorrading moeten veiligstellen, is in volle gang. Met de kerncentrale van Doel in onze voortuin, leven er ook in Essen bekommernissen. Een goede dialoog is hierbij heel belangrijk.

Nucleaire veiligheid

De nucleaire veiligheid in de Belgische kerncentrales van Doel en Tihange baart sommige mensen zorgen. De kans dat er in onze centrales iets misgaat kan je nooit helemaal uitsluiten, maar ze is – gelukkig – ontzettend klein.

Magazine ‘Doelbewust’

Engie Electrabel, de uitbater van de kerncentrale van Doel, wil een zo direct mogelijke communicatie voeren met de buurgemeenten. Het hele jaar door organiseert ze talrijke initiatieven zoals bijeenkomsten, persconferenties en -mededelingen. Binnen een straal van 15 kilometer verspreidt het energiebedrijf het viermaandelijks infomagazine Doelbewust huis aan huis.

Online of gedrukt

Essen ligt in vogelvlucht zo’n 20 kilometer van de kerncentrale, maar je kan het magazine altijd online raadplegen via de site corporate.engie-electrabel.be/nl. Wil je het infomagazine toch liever in gedrukte versie thuis ontvangen? Stuur dan een mailtje met je adresgegevens naar: doel.infocenter@engie.com.

31 mei ’16 (di)
Nieuwsoverzicht
Doel

Milieu

adres
Heuvelplein 232910 ESSENBELGIE
tel.
03 670 01 47
fax
03 670 01 55
e-mail
milieu@essen.be