naar inhoud

Gemeente werkt aan betere naleving blauwe zone

Te veel mensen parkeren te lang in de blauwe zones. Dat is nefast voor de handelaars en winkeliers. De gemeente zal een campagne voeren om mensen te sensibiliseren.

Van maandag tot zaterdag

In de Spoorwegstraat, de Stationsstraat en een gedeelte van de Nieuwstraat is de parkeertijd beperkt omdat ze in de blauwe zone liggen. Binnen deze zone moeten alle bestuurders tussen 9.00 en 18.00 uur, behalve op zon- en feestdagen, de parkeerschijf gebruiken als ze hun auto parkeren. De locaties waar het gebruik ervan verplicht is, herken je aan de blauwe verkeersborden met de witte P en het symbool van een parkeerschijf. Met een geldige parkeerschijf kan je twee uur parkeren.

Gemeente, PZ Grens en handelaars voeren campagne

In samenwerking met de politiezone Grens start de gemeente met een preventie- en affichecampagne om bestuurders te wijzen op het juiste parkeergedrag. Eens de affiche klaar is, kunnen handelaars die ophangen in hun winkel. De gemeente bekijkt ondertussen hoe de blauwe zones nog beter aangegeven kunnen worden.

Winkelen in eigen gemeente

In 2015 voerde de politie tellingen uit in het centrum van Essen. Hieruit is gebleken dat er veel langparkeerders gebruik maken van de blauwe zone. Sommige voertuigen bleven zelfs langer dan een dag op dezelfde plek staan. Nochtans werd het kortparkeren juist ingevoerd om inwoners de kans te bieden om makkelijker in eigen gemeente te winkelen. De parkeerdruk in het centrum van Essen is zo al behoorlijk hoog.

 

27 januari ’16 (wo)
Nieuwsoverzicht
blauwe zone

Contact

adres
Heuvelplein 232910 ESSENBELGIE
tel.
03 670 01 36
fax
03 670 01 55
e-mail
peter.desmedt@essen.be