naar inhoud

Koop online voordelig planten en struiken aan

Jij kan je eigendom groener maken aan een scherpe prijs en dat dankzij de plantactie van Natuurpunt, de gemeente en de milieuraad én een bosrandactie van de Bosgroep Antwerpen specifiek voor de bewoners van de weekendzone en het woonbos.

Behaag Natuurlijk 2017 - Plantactie Natuurpunt

Behaag … natuurlijk 2017, dat is de jaarlijkse verkoop van streekeigen struiken en hagen van Natuurpunt in samenwerking met onze gemeente en de milieuraad. Het gaat om volgende inheemse plantpaketten: (je kan de foto's van de planten bekijken via deze link)

 1. Pakket 1: Houtkant

  Wie over voldoende ruimte beschikt (een strook van ongeveer 20 m lang en 3 m breed), kan een houtkant aanplanten. Het onderhoud is zeer beperkt, met een kapbeurt om de 5 à 10 jaar.
  Soorten: zomereik, haagbeuk, winterlinde, zoete kers, vogelkers, lijsterbes
  12 planten: 6 soorten, 2 planten per soort, goed voor 20 m. 
  Prijs: 8,50 euro.

 2. Pakket 2: Houtkant natte gronden

  Een houtkant als pakket 1, maar met soorten die prima groeien in een vochtige bodem.
  Soorten: zwarte els, grauwe wilg, schietwilg, boswilg, Gelderse roos en hazelaar.
  12 planten: 6 soorten, 2 planten per soort, goed voor 20 m.
  Prijs: 7,50 euro

 3. Pakket 3: Bloesem- en bessenhaag

  Een pakket met bloeiende en bessendragende struiken. Door minimale snoei in het najaar om de 2 jaar zullen de struiken uitbundig bloeien en vruchten dragen, wat heel wat vogels aantrekt. Door de variatie in soorten is bloei verzekerd tot in de zomer. Deze haag kan naargelang het snoeiritme 1 à 2 m breed worden.
  Soorten: sleedoorn, eenstijlige meidoorn, Gelderse roos, gele kornoelje, sporkehout en kardinaalsmuts.
  24 planten: 6 soorten, 4 planten per soort, goed voor 8 m.
  Prijs: 16 euro

 4. Pakket 4: Bijenbosje

  Een bosje of een haag waarbij vooral aan nectar- en pollenopbrengst wordt gedacht. Dat hebben onze wilde bijen immers nodig.
  Soorten: egelantier, hondsroos, sporkehout, veldesdoorn, wilde liguster en zoete kers.
  12 planten, 2 planten per soort. 
  Prijs: 7,50 euro

 5. Pakket 5: Vogelbosje

  Dit minipakket is bedoeld voor wie geen haag wenst te planten, maar een hoekje vrij heeft voor een klein bosje, een ideaal nestplaatsje voor onze vogels.
  Soorten: kardinaalsmuts, eenstijlige meidoorn, Gelderse roos, rode kornoelje en sporkehout.
  5 planten: 5 soorten, 1 plant per soort.
  Prijs: 3,5 euro

HOE BESTELLEN?

Bestel en betaal via het online betaalsysteem ticketgang. Je kan ook terecht aan het onthaal in het gemeentehuis tijdens de openingsuren. Alle bestellingen moeten binnen zijn vóór 23 oktober 2017.
Bestel via www.essen.be/tickets 

WANNEER AFHALEN?

Op zaterdag 25 november tussen 10.00 en 12.00 uur kan je je bestelling afhalen in het gemeentemagazijn naast de Heuvelhal. Neem lege vuilniszakken mee om uitdroging van de wortels te voorkomen bij vervoer.

 

Plantactie woonbos en weekendzone

Woon je in het woonbos of weekendzone Wildert of in de weekendzone Horendonk, dan is deze bosrandactie voor jou een uitgelezen kans! De gemeente start samen met de Bosgroep Antwerpen Noord vzw een bosrandactie om een meer en gevarieerder bos te realiseren.

Download onderaan dit artikel de lijst van planten en bomen die je tegen een voordelige prijs kan bestellen. De gemeente en de Bosgroep voorzien een tussenkomst bij jouw aankoop.

HOE BESTELLEN?

Zorg ervoor dat je bestelling voor donderdag 9 november aankomt bij de Bosgroep. Bestellen doe je per mail via karolien.devriendt@provincieantwerpen.be of bel naar 03 355 09 40. De prijzen zijn exclusief 6% btw. Na je bestelling wordt een factuur gestuurd, waarbij de bestelling pas definitief is na betaling van de overschrijving.

WANNEER AFHALEN?

Op zaterdag 18 november tussen 9.00 en 10.30 uur kan je alle bospakketten afhalen in de gemeenteloods, naast de Heuvelhal. Neem lege vuilniszakken mee om uitdroging van de wortels te voorkomen bij vervoer.

 

25 september ’17 (ma)
Nieuwsoverzicht
plantactie

Contact

adres
Heuvelplein 232910 ESSENBELGIE
tel.
03 670 01 42
fax
03 670 01 55
e-mail
milieu@essen.be