naar inhoud

Uit in Essen

: vzw Kobie
 • Openluchtfilm: Lala land

  op do 27 jul

  Mia droomt ervan actrice te worden en holt van de ene auditie naar de andere. Jazzmuzikant Sebastian speelt piano in sjofele clubs om de eindjes aan elkaar te knopen. Het lot brengt hen samen, maar is hun liefde bestand tegen Hollywood? Vijf donderdagen op een rij stelt vzw Kobie het scherm op in de tuin van Tatteljee.

 • Openluchtfilm: I Daniel Blake

  op do 3 aug

  De 59-jarige Daniel Blake heeft bijna zijn hele leven als meubelmaker gewerkt maar heeft door een ziekte hulp van de staat nodig. Hij zit gevangen in de bureaucratische rompslomp van het hedendaagse Groot-Brittannië. Vijf donderdagen op een rij stelt vzw Kobie het scherm op in de tuin van Tatteljee.

 • Openluchtfilm: Selma

  op do 10 aug

  Selma vertelt het verhaal van Martin Luther King die de strijd aanging om stemrecht te garanderen voor iedereen. Een gevaarlijke en angstaanjagende campagne met een epische protestmars in Selma (Alabama), die leidde tot de ondertekening van de Voting Rights Act. Vijf donderdagen op een rij stelt vzw Kobie het scherm op in de tuin van Tatteljee.

 • Openluchtfilm: Sprakeloos

  op do 17 aug

  Het leven van schrijver Jan Meerman wordt ondersteboven gekeerd wanneer zijn moeder onverwachts een beroerte krijgt. De confrontatie die Jan moet aangaan met zijn moeder dwingt hem om alles in vraag te stellen. Vijf donderdagen op een rij stelt vzw Kobie het scherm op in de tuin van Tatteljee.

 • Op wandel met vzw Kobie 'Zomeravondwandeling'

  op vr 18 aug

  We maken een prachtige wandeling met dorpsgids Maria Gommeren door de Oude Buisse Heide. Dit fantastische gebied kenmerkt zich door zijn unieke heidevelden, relicten van turfontginning en de lanen en bossen van Wallstein. Het was het landschap van Vincent van Gogh maar ook het kunstenaarskoppel Henriette en Richard Roland vond hier zijn inspiratie. Na de wandeling van ongeveer 6 km praten we ...

 • Tentoonstelling kunstenaars van Essen

  op za 9 sep

  De cultuurraad van Essen bestaat 50 jaar en dat wordt gevierd! Op zaterdag 9 en zondag 10 september kan je een bezoekje brengen aan een tentoonstelling met werken van kunstenaars uit Essen.

 • 'n ARTig toerke

  op zo 10 sep

  De cultuurraad van Essen bestaat 50 jaar en dat wordt gevierd! Op zondag 10 september kan je deelnemen aan ’n ARTig toerke. Haal je fiets van stal en leg een toer van 27 kilometer af. Je krijgt daarbij 25 kunstpunsten en acht hapjes/drankjes voorgeschoteld. Vertrek tussen 10.00 en 12.00 uur aan GC de Oude Pastorij, dit is tevens ook het aankomstpunt. Schrijf je voor 1 september in via de ...

 • Tentoonstelling kunstenaars van Essen

  op zo 10 sep

  De cultuurraad van Essen bestaat 50 jaar en dat wordt gevierd! Op zaterdag 9 en zondag 10 september kan je een bezoekje brengen aan een tentoonstelling met werken van kunstenaars uit Essen.

 • Verenigingenmarkt

  op zo 10 sep

  De cultuurraad van Essen bestaat 50 jaar en dat wordt gevierd! Op zondag 10 september ben je welkom op de verenigingenmarkt. Essense verenigingen presenteren zich en stellen hun werking voor. Dit alles wordt gekruid met randanimatie en optredens van lokale verenigingen

 • Soulsister | 30 jaar

  op za 28 okt

  In het najaar van 1986 kwam de debuutsingle van Soulsister uit. You Get To Me werd door pers en publiek enthousiast onthaald en betekende het begin van een unieke carrière in de Belgische popgeschiedenis. Soulsister reeg de hits aan elkaar, tourde met Sting door Europa en haalde de Amerikaanse Billboard Hot 100. In 2016 – precies dertig jaar na hun debuut – ging Soulsister met een ...

1-10 Van 10